Dziś odebrałem z ROboSklep swoją 780tke. Jak się okazało te 5 lat gwarancji daj e RoboSklep/Serwis.com (nie Irobot Polska). Jako że firma jest znana to zakładam że prędzej padnie mi odkurzacz niż oni
Po rozpakowaniu go uruchomiłem by rozładować baterię. Pochodził z 40 min (całkiem nieźle bydle radzi sobie z przeszkodami), wyczyściłem , podłączyłem do ładowania (ikona baterii miga na żółto, obramowanie Clean świeci na zielono) i zostawię go do rana.
Jutro znów go zmuszę do pracy i znów ładowanie..
Co jakiś czas będę wstawiał tu swoje przemyślenia
Pozdrawiam
pogar pisze:btw: moja instrukcja pisze , by pierwsze ładowanie trwało nie krócej niż 12h.
a może........ Poprawiam się - wyczytałem to chyba na innym forum, że wystarczy 1x 24h i tak zrobiłem. Producent pisał rzeczywiście coś o 12 lub 16 godzinach, sam już nie wiem.....a może to było 8? nie mogę znaleźć manuala...
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2012, 17:45 przez glanz989, łącznie zmieniany 3 razy.
Roomba ciężko pracuje od rana z 20 h była w ładowarce. Potem ją odłączyłem, wyłączyłem , zaniosłem do pierwszego pokoju i puścilem. z 40 minut pochodziła i skończyła . potem drugi pokój. duży przedpokój, teraz lata w kuchni. Już z 110 minut chodzi, wkaźnik baterii zielony..
Trochę "koty" rozdmuchała, ale potem wciągnęła.
Szkoda że moja żeliwne kaloryfery przeszkadzają: są na wysokości 9cm i roomba się trochę rysuje. Obawiam się też że ten czujnik sterczący na górze odkurzacza mógłby być uszkodzony, więc dojścia do grzejników czymś zastawiam.
780tka dalej działa i nie chce paść Fakt - u mnie prawie same panele, ale działa i działa.
w końcu się poddała. 3 pokoje, kuchnia, łazienka i duży przedpokój (82 m wszystko) i nie miała dośc. salon i sypialnie kazałem jej robić 3 razy i w końcu padła.
Potem się wziąłem za jej czyszczenie. Szok ile włosów się ponawijało (zwierząt w domu brak).
teraz znów się łąduje . jutro powtórka.
Pierwszego dnia przeżyłem podobny szok ale gdy okazało się, że każdego następnego dnia w pojemniku jest pełno kurzu i trochę włosów, wtedy byłem w jeszcze większym szoku:) I skąd to wszystko...
mnie roomba nauczyla by miec porzadek z kablami od laptopow przy lozku - program jest codzienny - wiec kilka razy mi sie smutno robilo jak sie zaplatala. teraz tylko odbijacze pod meblami musze zamontowac - wysokosc szafek jest na "klinowaniu" sie postawiona.