to czekamy na szczegółową recenzję i testy z porównań
a czy zaopatrzyłeś się też w tą włosianą szczotkę z Kobolda, czy będą testy na oryginale?
-) Tester robotów na forum (-
........................................................................
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268
barbapuppa pisze:to czekamy na szczegółową recenzję i testy z porównań
a czy zaopatrzyłeś się też w tą włosianą szczotkę z Kobolda, czy będą testy na oryginale?
szczotki z kobolda i filtr hepa tez juz mam takze testy beda szerokie.
===============================
||NAPRAWY, CZĘŚCI ZAMIENNE PRIV||
GRZECH pisze:ZibiD , czego się spodziewasz?
Interesuje Cię czy działa czy nie?
dziala, dziala. wczoraj wystartowal... zalacza sie jak F16 przy starcie z lotniskowca ;)
JAJA! nagram ten odglos i wrzuce na YT. na test musicie poczekac, musze sie mu dobrze przyjrzec ale napewno szczegolowo opisze.
Odkąd się zarejestrowałem... nic nie otrzymałem.
Więc zalewania wiadomościami po rejestracji nie należy się spodziewać.
Pewnie będą informacje o aktualizacjach itp... ale tego jeszcze nie wiem.
GRZECH pisze:ZibiD Pierwsze wrażenia, i to prawdziwe, już są. Neato zalacza sie jak F16 przy starcie z lotniskowca.
Na pozostałe wrażenia sam oczekuję.
dokladnie, ciagle wydaje mi sie przy wlaczaniu ze jestem na lotniskowcu.
a jesli chodzi o wiecej wrazen powiem tak: po pierwszych testach, obiektywnie... sprzedaje roombe. wiecej wkrotce.
Mystic pisze:po pierwszych testach, obiektywnie... sprzedaje roombe
Nie rób tak.
Co niektórzy zawału dostają.
To mi wygląda na początek rewolucji...
hehe.. coz poczac... to jest rewolucja. sprzata dobrze, jest przyjemniejszy dla ucha, dokladny (sprzata miejsce w miejsce), dziekuje mi za nastawienie godziny ;) dlugio by sie rozpisywac. tak jak pisalem szerzej wrazenia opisze wkrotce.
Ciekaw jestem czy Neato faktycznie bez problemów zdoła powrócić do stacji ładującej z drugiego pokoju. Mój Navibot z łatwością wybiera prawidłowy tor powrotu do stacji, gdy zakończy pracę na środku pomieszczenia. W przypadku, gdy rozładuje się gdzieś bliżej ściany czy mebli, wracając do stacji, zawsze zahacza o futrynę lub mebel i wówczas porusza się do celu wzdłuż napotkanej ściany a nie najkrótszą drogą. Trwa to znacznie dłużej, ale w końcu dojeżdża do ładowarki samodzielnie. U mnie jest ustawiany na odkurzanie codziennie, gdy nikogo nie ma w domu. Jeszcze mi się nie zdarzyło żeby po powrocie do mieszkania Navibot nie ładował się w stacji.
Pytanie drugie, to jak sobie radzi z nogami krzeseł - czy rzeczywiście objeżdża każdą nogę dookoła. Takiej funkcji brak w Samsungu.