Kilka dni temu kupiłem nową Roomba 650 i mam kilka problemów:
1) chciałem zmienić jęz. komunikatów na polski, zgodnie z instrukcją należy na początek wyłączyć robota trzymając przycisk "CLEAN" - u mnie niestety nie można tego zrobić (bez znaczenia, czy urządzenie jest na stacji dokującej, czy poza nią), nie sposób wyłączyć robota naciskając "CLEAN", można trzymać 20 sekund i nic się nie dzieje,
2) stwierdziłem, że w takim razie zresetuję robota, zgodnie z instrukcją trzeba jednocześnie przytrzymać przyciski "SPOT" + "DOCK", co ma skutkować resetem wszystkiego (włącznie z ustawieniem godziny). U mnie robot się wyłącza, za chwilę wydaje dźwięk i się włącza, pomimo całonocnego ładowania zaczyna ładowanie (pulsuje na pomarańczowo tak jakby rozładował się w ciągu tych kilku sekund), ale reset chyba nie dochodzi do skutku bo godzina cały czas jest ustawiona poprawnie,
3) po skończonych cyklach sprzątania ("CLEAN" bez harmonogramu) nigdy nie wraca do stacji dokującej (wyłącza się w pokoju), ale tutaj może być problem ustawienie stacji dokującej (częściej jej nie widzi w czasie sprzątania, niż jest w jej zasięgu).
Może ktoś spotkał się z podobnymi problemami i pomoże? Z góry dziękuję.
edycja: teraz po ok. godzinnym ładowaniu zakomunikował błąd Err5 (błąd systemu ładowania - usunąłem go przez próbę resetu jak w pkt.2, więc coś tam się resetuje) - może "przeładowany jest akumulator" - włączyłem odkurzanie, żeby trochę rozładować baterię.