Witam, od kilku dni testuję swojego robota i w związku z tym mam kilka pytań:
Czy dobrze zauważyłam, że latarnie nie mają wyłącznika, dlatego ustawione na piętrze włączają się gdy roomba sprząta na parterze? Czy to ma jakiś wpływ na ich żywotność?
I jeszcze jedno dziwne pytanie: Czy zdarzyło się kiedyś, żeby roomba spadła ze schodów? Na razie nie mam odwagi zostawić jej samej na piętrze... czy przesadzam?
Jeśli chcesz zaoszczędzić na bateriach, to będziesz musiała je wyciągać, bo nawet kiedy Roomba nie pracuje są w trybie czuwania przecież, co z pewnością je zużywa.
Nigdy nie spadła żadna odkąd je użytkuję. Raz czy dwa mi się niebezpiecznie zawiesiła na szerokim progu z różnicą poziomów, ale nigdy nie spadła.
-) Tester robotów na forum (-
........................................................................
Roomby 581, 780 i 980, Mint-Braava, RoboMop, Neato XV-11 i XV-25, Scooba 230 i 390 Moneual Rydis MR6500, HOBOT 188 i 268
Dzięki!
Potwierdzam, zarówno na parterze jak i na piętrze radzi sobie świetnie. pomozcie-potwierdzic-wybor-t1112.html
Na dole bez latarni sprząta bardzo dokładnie, pokoje na piętrze na razie "z ręki", czekam na więcej wolnego czasu, żeby poobserwować jak będzie się przemieszczać pomiędzy pokojami z latarniami. Baterie są nie do rozładowania.
Miałam problem z niewielkim progiem na piętrze pod balustradą, przez który ewidentnie próbowała "przeskoczyć" w przepaść , ale zdążyłam ją złapać Stąd moja rada dla przyszłych posiadaczy: zanim zostawicie roombe samą, poobserwujcie ją przy pracy na jakie niespodzianki może być narażona