umcus pisze:Czy 980 umożliwia sparowanie 2 telefonów ? Nie mówię o jednoczesnym "logowaniu się" do roomby, ale możliwości obsługi 2 urządzeń. Czy trzeba za każdym razem od nowa parować urządzenia? Na jakiej zasadzie działa obsługa przez internet? Czy potrzebne jest zewnętrzne IP czy łączy się przez stronę irobot?
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
A więc tak koledzy .
Co byśmy się dobrze zrozumieli bedę pisał prostym językiem.
Jeśli wasz telefon jest w sieci wi-fi ( np w mieszkaniu) i rabot tez jest w zasięgu tej sieci - to po któtim skonfigurowaniu w aplikacji - mamy pełną kontrolę nad robotem. Zapewne chodzi Wam o to co jak jestem 20 km od domu i nie ma mojej sieci Wi-fi . NO PROBLEM. Telefon musi być mieć dostęp do internetu i komunikuje się w waszym robotem ( na jakiej zasadzie to działa - tego dokładnie nie wiem...ale gdzieś wyczytałem że na zasadzie chmury) jest 2-3 sekundowe opóźnienie - np. klikne na CLEAN - to robot uruchamia się z a 3-5 sekund. W tej samej sieci ( w domciu)- od razu.
Czy można robota sparować z 2 telefonami - nie mam 2 telefonów - ale myślę że to nie jest problem.
edit:
piokrza pisze:To jeszcze powiedz jak jest zostawianiem białych "smug" pyłu po wałkach na płytkach/terakocie - tu na forum była już jedna użytkowniczka 800-tki która skarżyła się na ten problem, bez rozwiązania a nie występujący dotąd w poprzednich generacjach 6xx/7xx
No właśnie, czy potrzebny jest router wifi i stałe połączenie z internetem żeby np. zaprogramować Roombę czy włączyć/wyłączyć poszczególne funkcje?
Białe smugi - po czym , nie za bardzo rozumiem. No chyba że wysypała 1 kg mąki . ..... to się nie dziwię. Nie nie zauważyłem takiego objawu podczas pracy w moim domu.
Po zaprogramowaniu ROOMBY - nie jest już potrzebny już dostęp do internetu. Urządzenie koduje sobie harmonogram w pamięci, oraz tryb pracy i do czasu zmiany będzie się tego trzymał.
Ale jeśli ma być sterowany z telefonu - musi być podpięty pod router ! No bo inaczej skąd ma otrzymywac komendy.
/edit mod GRZECH/