A dlaczego na amerykańskim forum są zwolennicy roomby jak i neato?
Moderatorzy: barbapuppa, sondejm, GRZECH, Tester
Czy ja sie domyślam jaki będzie wynik porównania Krzywego, po założeniu Aerovac?sondejm pisze:Jesteś co najmniej trzecią osobą na tym forum, które używały lub używają jednocześnie R581 i Neato lecz jako jedyny masz odmienne doświadczenia. 2 pozostałe osoby stwierdziły że u nich Neato sprzątał mniej dokładnie pomimo swej inteligencji.
Załóż Aerovac i sprawdź.
Ależ jest coś takiego!!!barbapuppa pisze: ja bym chciała, żeby mój odkurzacz sprzątał w czasie Neato z dokładnością co najmniej Roomby, posiadał stację opróżniającą jak Ecovacs Depo czy Karcher i idealnie odkurzał dywany jak mój stary odkurzacz Rainbow z dodatkową turboszczotką
jestem zbyt wymagająca prawda?!
uznałam, że skoro nie zamieściłeś nic o testowaniu, ani nawet o tym nie wspomniałeś, to nie testowałeś, ale skoro się mylę, to przepraszam i z niecierpliwością czekam na wyniki w odpowiednim dzialekrzywy1 pisze:Dlaczego zakladasz, że nie robiłem testów?A czy amerykańskie forum jest niewiarygodne? Przecież sami zniego czesto korzystacie, więc czemu negujesz, że sie nim podpieram? Mam dwa te odkurzacze, i jak najbardziej moge je porównać. Ale po tym z jaką spotkałem się nagonką, że wszystkie testy , w których wygrywa neato są niewiarygodne, nawet nie mam zamiaru tu ich zamieszczać, bo itak zostaną skrytykowane, wiadomo, to jest forum sprzedawców roomby, dziwne więc, żeby chwalili inny odkurzacz. Ale niech to forum będzie choć troche obiektywne. Albo zmieńcie nazwe na e-roomba.
Hmm, dziwnestapoz pisze:Dodam od siebie, że program "systematyczny" sprzątania każdego miejsca raz jest gorszy od programu "chaos" gdzie sprząta się jedno miejsce czasem kilka razy i w różnych kierunkach (wsch-zach, płn-płd).
Kiedyś też myślałem, że Neato sprząta lepiej bo mapuje powierzchnię sprzątając każde miejsce raz i nie zostawia pustych miejsc. Ale to właśnie program Roomby sprawdza się lepiej, podobnie jak sprzątając ręcznie prowadzimy odkurzacz kilkukrotnie po tych samych miejscach zmieniając kierunek sprzątania.
Miałem Neato przez tydzień, Roombę mam od pół roku...
Porównywanie ilości zebranego kurzu jest bez sensu. Ja odkurzam regularnie co drugi dzień i raz zbiornik jest pełen, a drugim razem tylko połowa - czy to znaczy że Roomba raz jest gorsza a raz lepsza od samej siebie?Gdy nie miałem Roomby i odkurzałem ręcznie worki w odkurzaczu raz były pełne po miesiącu a innym razem wytrzymywały 3 miesiące i niby co z tego miało by wynikać?
Chyba piszesz bzdury.stapoz pisze:Wprawdzie mam teraz Roombe, ale następny robot (jak padną baterie) będzie Neato. Mapowanie powierzchni i zapamiętywanie drogi jest nie do pobicia. I nie potrzebuje żadnych latarni żeby nie pogubić się wsprzątaniu pokoi i wrócić do ładowarki