"Ech bogowie... czegóż więcej pragnąć można, brzuch wciągnąłem wyprężyłem nagi tors..."
W poniedziałek wysłał.
Tymczasem od soboty nie było mopowania kafli, już wiem że poświecę się i odsunę lodówkę (ze 4 lata nie ruszana) będzie miała test "łosia". Dziś odbiorę od kuriera - wg stanu monitorowania przesyłki.
Posiadam okaflowane małe powierzchnie; kuchnia, przedpokój, łazienka i WC - razem~ 23/24m2
Zagłębiam się w temat, oglądam filmy i czytam opinie, niewiele jest tego.
CDN
We wtorek o 15:20 Scooba 230 była już u mnie.
[ Dodano: 2012-06-27, 10:54 ]
Zawartość kartonu:
-Scooba 230
-bateria NiMH 7,2V/1300mAh
-ładowarka impulsowa z diodą koloru zielonego
-podstawka pod scoobę czarna (aby nie odkształcały się szczotki myjące podczas ładowania i przechowywania)
-podstawka z giętkiego cienkiego plastiku
-instrukcja użytkownika w kilku językach + skrócona po Polsku na papierze kredowym
-3 saszetki płynu do mycia
-1 wirtualna ściana
Pierwsze uruchomienie według instrukcji w celu rozładowania baterii a następnie ładowanie co najmniej 12h, obszar testowy ok 3m^2, pół nakrętki płynu i do pełna ciepłej wody do otworu Fill (czysta woda z płynem), uwaga - przy otwartym korku Empty (brudna woda).
Wciskam Power (zagrała melodię) i trzymam aby uruchomić krótki program - 20min do 6m^2 (potwierdziła inną melodią) puściłem - buczała i wibrowała a nie jechała, dostałem zepsutą, w pierwszej chwili pomyślałem, TomeC drugiej mi nie przyśle, dopiero za 5 może 6 uruchomieniem ruszyła do przodu jak woda przeszła przez mini pompkę perystaltyczną i poleciała z otworów nawadniających, nowa - zapowietrzona była (jakieś zabezpieczenie że bez wody nie pojedzie? Sprawdzę później). Zapalał się czerwony wykrzyknik na panelu i grała melodię usterki.
Jedzie i zostawia wodę, niedużo tyle ile ze słabo wyciśniętego mopa. Nawadniała z 10-12 minut i bateria się skończyła, zebrała łyżeczkę wody a kubek wody został na kaflach. Jechałem na mopie a żona i córka miały używanie

Jutro będę robił pełny test.
[ Dodano: 2012-06-27, 11:05 ]
Tekst powstawał wczoraj 26-06 lecz przeciągnęło się i dopiero dziś go wrzuciłem.
Scooba jeździ w kuchni. Do 14 będzie pełny test.
CDN