Właśnie dołączyłem do tego forum bo to najlepsze forum w Polsce w temacie robotów sprzątających a zamierzam zakupić jakiś robot myjący podłogę.
Wybór z tego co widzę na rynku jest bardzo niewielki i nawet na tym forum jakoś od dłuższego czasu zapadła cisza

Czyżby nic się nie działo w tym temacie? Czyżby moderatorzy też umilkli?

Postanowiłem wrzucić kamyczek do ogródka i podjąć temat robota Mint Plus a w zasadzie wyjaśnienia co się dzieje z tym produktem.
Na forach widziałem, że to produkt niedostępny na rynku polskim (do kupienia w USA), ale na portalach zagranicznych widzę z kolei, że następcą tego produktu jest iRobot Braava.
Widzę też na polskiej stronie iRobota, że wkrótce wejdzie do sprzedaży. W związku z tym mam pytania:
1. Czy to faktycznie następca Mint Plus'a czyli, że na rynku nastąpiło jakieś przejęcie tego produktu przez iRobota?
2. Czy ten produkt służy do mycia podłóg czy może jak to się go określa do "mopowania" i jeśli tak to czy się to różni od mycia skoro pozycjonuje się go inaczej (obok) niż roboty iRobot Scooba?
3. Czy jeśli chcę zakupić taki robot to oprócz Scooba 390 nie mam na rynku polskim innej alternatywy?
Z góry dziękuję za rzeczowe odpowiedzi forumowiczów!
Z serdecznymi pozdrowieniami.